Boeken Literatuurlijst

DR SUE JOHNSON – HOUD ME VAST

Op basis van de Emotionally Focused Couple Therapy geeft dr. Sue Johnson tips voor een veilige en hechte relatie. Dat willen we toch allemaal? Dr. Sue Johnson schreef Houd me vast, een bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken.We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Om weer samen te praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te re gaan te redden.Dr. Sue Johnson is klinisch psycholoog en een vooraanstaand deskundige in de relatiewetenschap. Tevens ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

RELATIES HOE DOE JE DAT?

Een langdurige liefdevolle relatie is een wens die niet altijd vanzelf in vervulling gaat. Hoe goed je bedoelingen ook zijn, soms bots je met je partner. Of misschien merk je wel dat zich in jouw relaties steeds dezelfde patronen voordoen. Relaties, hoe doe je dat? laat zien hoe relaties zich ontwikkelen en hoe de situatie waarin je bent opgegroeid, daar invloed op heeft. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken. Je ontdekt hoe je jezelf kunt blijven in een relatie, terwijl je tegelijk open blijft staan voor je partner.

EFT WERKBOEK VOOR STELLEN – WIJ SAMEN

Dit boek is een heldere handleiding voor stellen die hun relatie willen verbeteren en verdiepen, hun terugkerende ‘onzinnige’ conflicten willen stoppen of samen willen bouwen aan hun relatie-toekomst in een volgende levensfase.

EFT WERKBOEK HOUD ME VAST/LAAT ME LOS

Barbara Veldt en Katja Pereira ontwierpen de preventieve training ‘Houd me Vast, Laat me Los’ voor ouders die de relatie met hun puber willen verbeteren. Deze gezinscursus is gebaseerd op de Amerikaanse variant die is ontwikkeld door Paul & Nancy Aikin.Wat is uniek aan de cursus ‘Houd me Vast, Laat me Los’? Barbara Veldt: ‘De puber zelf doet mee. We hebben die drempel heel laag gemaakt. Bijvoorbeeld door een online tienerinterview te doen, waarin we vaste vragenset hanteren. De vragenlijst is ontwikkeld door Christopher Knill, de Engelse HmV-LmL-trainer die in Noorwegen woont en werkt. Verder zijn er vier groepsavonden met alle ouders bij elkaar. Een bewuste keuze, want zo is er uitwisseling en zie je dat je niet de enige bent.’
AANGESLOTEN BIJ